Stiri nationale
Noul model Dacia care va cuceri Europa: dotări de top la un preț extrem de mic (foto, video)
Dacia a anunțat prețurile pentru noul model Spring 2024. Versiunea electrică începe de la 11.800 de euro prin programul Rabla Plus.
Debutând în prima jumătate a anului 2021, primul automobil electric din gama Dacia a obținut deja un succes notabil, cu peste 140.000 de unități vândute, dintre care 61.803 au fost comercializate în anul 2023.
În anul 2023, modelul Spring s-a clasat pe locul al treilea în Europa în topul mașinilor electrice, cel mai căutat de către clienții persoane fizice, conform ProMotor, citat de stiripesurse.ro
La începutul anului 2024, modelul Spring a beneficiat de o revizuire completă a designului, introducând schimbări semnificative, noi tehnologii și o gamă extinsă de sisteme de siguranță.
Sursa foto: CAR Magazine
Acum, producătorul de la Mioveni a dezvăluit prețurile oficiale pentru piața din România. Noua Dacia Spring va fi disponibilă în trei variante de echipare, oferind motoare cu puteri cuprinse între 45 și 65 CP, și cu o autonomie maximă de până la 220 km.
Opțiunile pentru noul model Dacia Spring vor fi trei: Essential 45, Expression 65 și Extreme 65. Prețul inițial pentru varianta de bază Essential 45 va fi de 16.900 de euro cu TVA inclus sau 11.800 de euro cu TVA prin intermediul programului Rabla Plus. Pentru nivelul de echipare intermediar, Expression 65, prețul de plecare va fi de 18.900 de euro sau 13.800 prin Rabla Plus.
În ceea ce privește vârful de gamă pentru Spring, modelul Extreme 65, acesta va începe de la 19.900 de euro în România. Prin intermediul programului Rabla Plus, prețul acestuia va scădea până la 14.800 de euro cu TVA inclus.
În configurația de bază, Dacia Spring vine echipată cu sistemul Media Control. În plus, clienții au opțiunea de a opta pentru sistemul Media Nav Live, ce include un ecran central de 10 inch.
Sursa foto: CAR Magazine
Pentru a se conforma noilor reglementări GSR2, fiecare model de Spring include în mod standard următoarele funcții: frânare automată de urgență, alertă pentru menținerea benzii și a părăsirii acesteia, recunoașterea semnelor de circulație, sistem de supraveghere a șoferului și sistem de apel de urgență eCall.
Sursa foto (titlu): Plug and Drive
Stiri nationale
Calendarul perioadei electorale pentru alegerile prezidenţiale
Guvernul a elaborat un calendar al perioadei electorale asociate alegerilor prezidențiale din 24 noiembrie și 8 decembrie.
Perioada electorală pentru alegerile prezidenţiale începe în această săptămână, conform calendarului aprobat prin hotărâre de Guvern.
Principalele repere sunt constituirea Biroului Electoral Central joi, 12 septembrie, prin tragere la sorţi, şi desemnarea preşedintelui BEC o zi mai târziu, prin vot secret, potrivit romania-actualitati.ro
Urmează depunerea candidaturilor cel târziu la data de 5 octombrie şi începerea campaniei electorale pe 25 octombrie.
Alegerile pentru Cotroceni sunt programate pe 24 noiembrie – primul tur de scrutin – şi pe 8 decembrie, turul al doilea.
Sursa foto: Curs De Guvernare
Social
Președintele Iohannis a promulgat legea care majorează pragul de impozitare a pensiilor
Legea care majorează pragul de impozitare a pensiilor de la 2.000 de lei la 3.000 de lei a fost promulgată de preşedintele Klaus Iohannis.
Administraţia Prezidenţială a anunţat că preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea alin. (1) al art. 100 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal şi stabilirea unor măsuri fiscale, potrivit stirileprotv.ro
Plenul Camerei Deputaţilor a votat, marţi, proiectul de lege care majorează plafonul privind impozitarea pensiilor de la 2.000 de lei la 3.000 de lei.
- Proiectul de lege adoptat de deputaţi prevede majorarea plafonului până la care veniturile din pensii sunt neimpozabile, de la 2.000 lei la 3.000 lei.
Deputatul PNL Raluca Turcan declara după vot că este „finalul unui drum lung şi destul de anevoios, care înseamnă finalizarea reformei sistemului public de pensii”.
„Oricât se încearcă acapararea politică a procesului de reformă a pensiilor, meritul PNL este incontestabil. Reforma sistemului de pensii nu poate fi ruptă de PNL. Dimpotrivă! PNL a iniţiat și a susţinut fiecare etapă în parte”, a precizat Raluca Turcan.
Sursa foto: Puterea
Social
Ciolacu, despre neimpozitarea pensiilor sub 3000 de lei: „Nu este un efort bugetar foarte mare”
Premierul Marcel Ciolacu a susținut marți, 27 august, la Craiova, că majorarea pragului de impozitare a pensiilor de la 1 octombrie 2024, de la 2.000 de lei, cât este în prezent, la 3.000 de lei, nu are un impact semnificativ asupra bugetului. „Nu este un efort bugetar foarte mare, în jur de 800 de milioane”, a spus premierul, care a subliniat că suma se încadrează în cheltuielile legate de recalcularea pensiilor, potrivit hotnews.ro
Marcel Ciolacu a spus că estimările legate de cheltuielile cu recalcularea pensiilor au fost de 10 miliarde de lei, dar că cifrele arată că există spațiu bugetar pentru majorarea pragului de impozitare a pensiilor.
„În acest moment, așa cum ne arată cifrele, sunt cheltuieli de 8,3 miliarde pe toate cele 4 luni. Deci ne încadrăm și cu această creștere a plafonului de impozitare până la 3000 de lei. Deci cu alte cuvinte este bugetată”, a spus Marcel Ciolacu, într-o conferință de presă susținută la Craiova.
Ministrul Muncii: Pensiile sub 3.000 de lei nu vor mai fi impozitate de la 1 octombrie
Pragul de impozitare a pensiilor va creşte, de la 1 octombrie 2024, de la 2.000 de lei, cât este în prezent, la 3.000 de lei, a anunţat, luni seara, și ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu.
„În această seară am o veste bună pentru pensionari! După o analiză făcută împreună cu premierul Marcel Ciolacu, am decis că, începând cu 1 octombrie, de Ziua Persoanelor Vârstnice, nicio pensie sub 3.000 de lei nu va mai fi impozitată”, a spus ministrul Muncii, la Realitatea TV.
Astfel, de la 1 octombrie, impozitul va reprezenta 10% din diferenţa ce depăşeşte 3.000 de lei.
Declarația ministrului Muncii vine după ce premierul Marcel Ciolacu a anunţat că i-a cerut ministrului de Finanţe, Marcel Boloș, să facă o analiză dacă se impune un nou prag de impozitare a pensiilor, dar şi cu privire la voucherele pentru alimente pe care le primesc pensionarii, pentru ca aceştia să nu piardă bani în urma recalculării.
- În prezent pensiile sub 2.000 de lei nu se impozitează, dar se aplică un impozit de 10% pe suma care depășește acest prag.
Premierul a menționat că în Guvern se va purta o discuţie şi despre pragul până la care se impozitează pensiile, având în vedere că după recalculare unele vor depăşi pragul actual.
„I-am cerut ministrului Finanţelor să îmi facă o simulare ca să vedem exact câte persoane intră în această zonă, astfel încât să nu piardă oamenii în loc să câştige. (…) O să vină ministrul Finanţelor pe aceste praguri. Cu întreaga analiză o să vină ministrul Finanţelor astfel încât nimeni să nu piardă niciun ban nici prin impozitare, nici prin renunţare la vouchere (voucherele sociale pentru alimente care sunt acordate pensionarilor – n.r.)”, a precizat premierul Marcel Ciolacu, potrivit hotnews.ro
Sursa foto: Playtech.ro
-
Politicăcu 3 zile in urma
Valeriu Iftime, reacție la acuzațiile de misoginism, lansate de Doina Federovici
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Pompierii, pregătiți să intervină în caz de urgență, la manifestările religioase și artistice de la Vorona
-
Actualitatecu 3 zile in urma
O fetiță de 5 ani, pierdută de părinți, a fost găsită pe stradă, speriată și dezorientată
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Noutăți despre programul „Rabla pentru tractoare”
-
Actualitatecu 15 ore in urma
„BIO-Carpatica”, brand comun al producătorilor bio din opt ţări aflate în zona Carpaților
-
Actualitatecu o zi in urma
Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, în pelerinaj pedestru la hramul Mănăstirii Vorona (foto)
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Două persoane au ajuns la spital, în urma unui accident rutier ce s-a produs noaptea trecută (foto)
-
Actualitatecu o zi in urma
Pompierii botoșăneni alături de o tânără mamă care are nevoie de sânge (foto)