Educație
A fost aprobat Calendarul înscrierii copiilor în creșe și grădinițe în anul școlar 2024-2025 (foto)
În Monitorul Oficial, partea I, nr. 251 din 25.03.2024 a fost publicat Ordinul Ministrului Educației nr. 4018/15.03.2024 privind aprobarea Metodologiei-cadru de înscriere a copiilor în unități de învățământ preuniversitar cu personalitate juridică cu grupe de nivel preșcolar și/sau antepreșcolar și în servicii de educație timpurie complementare și a Calendarului înscrierii copiilor antepreșcolari și preșcolari în anul școlar 2024-2025 în unități de învățământ preuniversitar cu personalitate juridică cu grupe de nivel preșcolar și/sau antepreșcolar și în servicii de educație timpurie complementare.
Înscrierile vor începe pe data de 27 mai 2024 și se vor încheia pe data de 14 iunie 2024.
Documentația și detaliile privind înscrierile vor putea fi consultate pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Botoșani. În perioada 20-24 mai 2024 sunt reînscriși copiii care au frecventat unitatea de învățământ în anul școlar curent și urmează să o frecventeze și în anul școlar următor.
În perioada înscrierilor și până la sfârșitul acestora, la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Botoșani va fi disponibil un număr telverde, unde părinții vor putea suna pentru a primi, gratuit, informațiile de care au nevoie pentru înscrierea copiilor. Numărul de telefon telverde, data de la care acesta este funcțional și programul de funcționare vor fi comunicate în timp util.
Inspectorul Școlar General, profesorul Bogdan Gheorghe SURUCIUC a declarat următoarele: „Încurajez familiile să se informeze din timp despre procesul de înscriere și să pregătească toate documentele necesare. Știu că părinții sunt interesați de educația timpurie a propriilor copii și le doresc succes în acest nou capitol al vieții lor!”
Educație
Poliţiştii de prevenire au lansat a X – a ediţie a programului „Școala Siguranţei Tedi”
Poliţia Română este partener în programul educaţional naţional „Şcoala Siguranţei Tedi”, prin intermediul căruia elevii de clasa I îşi însuşesc informaţii utile pentru siguranţa personală.
La nivelul judeţului Botoşani, în anul şcolar 2024-2025, în program s-au înscris 67 clase de elevi.
Copiii sunt implicaţi în activităţi informativ-educative coordonate de învăţători, cu sprijinul reprezentanţilor Poliţiei Române, iar TEDI asigură suportul didactic prin materiale educative complexe şi atractive pentru elevi.
Activităţile se desfăşoară pe baza materialelor educaţionale şi a scenariilor didactice din cadrul programului Şcoala Siguranţei Tedi.
- Toate informaţiile şi noutăţile legate de acest program pot fi accesate online, pe https://scoalatedi.ro.
La mijlocul săptămânii trecute, poliţiştii de prevenire au lansat ediţia a X – a programului alături de elevii claselor primare din cadrul Şcolii Gimnaziale „Octav Băncilă” din localitatea Corni.
Întâlnirile poliţiştilor cu copiii au avut un caracter interactiv, în cadrul cărora copiii au primit sfaturi cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte pe stradă, când sunt pietoni, când se deplasează cu bicicleta sau când sunt pasageri în maşină sau microbuz şcolar, precum şi cu privire la măsurile pe care trebuie să le ia atunci când siguranţa le este pusă în primejdie.
Poliţiştii au abordat subiecte diverse şi au adresat recomandări cu privire la modalităţile de prevenire a conflictelor, a dispariţiilor de minori, precum şi cu privire la siguranţa personală şi siguranţa pe internet.
Activităţile cu elevii claselor înscrise în program vor continua pe parcursul întregului an şcolar, precizează reprezentanții IPJ Botoșani.
Educație
Parteneriat instituțional pentru prevenirea delincvenței juvenile în rândul elevilor de liceu
Inspectoratul Județean de Poliție Botoșani, prin Biroul Siguranța Școlară, împreună cu Penitenciarul Botoșani și Serviciul de Probațiune Botoșani, continuă în anul școlar 2024-2025 campania „ADOLESCENȚĂ FĂRĂ DELINCVENȚĂ!”.
Scopul campaniei este conștientizarea elevilor din învățământul liceal, cu privire la efectele și riscurile asociate adoptării unui comportament delincvent.
Circumscris spectrului propriu de atribuții și competențe, factorii instituționali menționați prezintă elevilor participanți în cadrul sesiunilor de informare/dezbatere, aspecte legate de consecințele juridice, sociale și/sau psihoemoționale asociate comiterii de infracțiuni, noțiunea și limitele răspunderii penale în perioada minoratului, etc..
O etapă importantă în desfășurarea activităților o reprezintă interacțiunea cu persoane aflate în detenție, care participă la sesiunile de informare prin grija reprezentanților Penitenciarului Botoșani.
Joi, 21 noiembrie, activitățile care au avut pe tot parcursul un caracter interactiv, au fost găzduite de Liceul Tehnologic Todireni, la acestea participând peste 50 de elevi și cadre didactice.
Simultan, polițiștii de siguranță școlară au participat și la ședința cu părinții organizată la nivelul unității de învățământ, discuțiile urmărind identificarea celor mai potrivite mecanisme de intervenție destinate prevenirii adoptării unui comportament delincvent de către adolescenți.
Activitățile din cadrul campaniei sunt organizate cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Botoșani, precizează reprezentanții IPJ Botoșani.
Sursa foto: Adevarul
Botoșani
Întâlnire de lucru a șefilor IȘJ cu directorii unităților de învățământ din municipiul Botoșani (foto)
Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Botoșani a purtat discuții cu directorii unităților de învățământ din municipiul Botoșani unde orarul elevilor este dat peste cap din cauza lucrărilor de reabilitare.
Astfel, inspectorul școlar general, Bogdan Suruciuc, a convocat o întâlnire de lucru cu directorii unităților de învățământ din municipiul Botoșani, în scopul asigurării condițiilor optime în care să se desfășoare un proces educațional eficient și de calitate.
Aspectele discutate în cadrul ședinței au vizat stadiul lucrărilor de reabilitare a unităților de învățământ din municipiul Botoșani, având în vedere că există un număr ridicat de școli care se află, în același timp, în proces de reabilitare și modernizare.
„Pentru a mă asigura că lucrările de reabilitare avansează, împreună cu factorii implicați, am stabilit ca, în cazurile în care sunt întârzieri cu privire la efectuarea lucrărilor, să se realizeze întâlniri cu managerii de proiect, constructorii și reprezentanții primăriei, pentru a debloca situația. Îmi doresc ca, în timp cât mai util, cu respectarea termenelor propuse, fiecare copil să învețe în spații moderne și sigure!”, a declarat Bogdan Suruciuc, inspectorul școlar general.
Sursa foto: Vocea Botoșani
-
Evenimentcu o zi in urma
Spiritul Crăciunului, celebrat prin două spectacole de excepție susținute de Filarmonica „George Enescu” (video)
-
Actualitatecu o zi in urma
Tineri reținuți de polițiști pentru loviri sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice (foto)
-
Actualitatecu o zi in urma
De ce nu este sănătos să mâncăm la ore târzii
-
Stiri nationalecu o zi in urma
Polonia va prelua, la 1 ianuarie 2025, președinția Consiliului Uniunii Europene
-
Momentul de culturăcu o zi in urma
Primul atentat cu bombă din istoria României, în clădirea Senatului
-
Actualitatecu o zi in urma
Polițiștii de siguranță școlară continuă Campania „Tăcerea e tot violență! Vocea ta e soluția”
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Horaţiu Potra, liderul unei grupări de mercenari, a fost reţinut pentru 24 de ore
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Autoturism cu avarii depistat în trafic. Ce au descoperit polițiștii