Actualitate
Cătălin Flutur (PNL): mă simt obligat să iau atitudine!
Cătălin Flutur, candidatul PNL la funcția de primar al municipiului Botoșani a transmis un comunicat de presă, în care dezaprobă și condamnă campania negativă, derulată în ultimele zile la adresa sa și a formațiunii politice pe care o reprezintă, de către unul din contracandidați, susținând că o astfel de abordare ”otrăvește spațiul public”.
”Dragi prieteni,
Prin Botoșaniul nostru, în aceste zile, pare că ar fi apărut ca din senin o anumită campanie negativă, de joasă speță, o abordare a unui anumit candidat, metodă practicată de onorabilul politician cu care am mai dat piept și acum 4 ani; de această dată, însă, mă simt obligat să iau atitudine. Acest răspuns trebuie dat pentru dumneavoastră, cetățenii, pentru toți membrii și simpatizanții PNL, dar și pentru mine însumi.
Vă dați seama, cu siguranță, că această mascaradă nu este câtuși de puțin întâmplătoare; pentru că, din întreaga lume a presei, pe care o respect în general și din rândul căreia am nenumărați prieteni, a reapărut la comandă aceeași minunăție de publicație externă orașului (nu este și nu a fost vreodată din Botoșani). Ce și cum face? Ne otrăvește spațiul public așa cum a murdărit comunicarea politică din campania de acum 4 ani, înnoroind orice dialog civilizat la care contracandidatul meu de atunci și de acum a fost invitat de către mine să ia parte.
Ar fi eronat să dau nume de persoane aici, dar ele sunt ușor de intuit, precum este și partidul care se dedă la aceste demersuri josnice, deși dintre toate, tocmai în ograda acestuia sunt unele dintre persoanele cu cele mai mari probleme juridice din spațiul electoral local actual (vezi povești romanțioase cu iz penal).
Dar, hoțul strigă „Hoțul!”, cum se spune. Ceea ce vedem acum nu este, așadar, decât o reluare a unei metode mai vechi, planificată și derulată cu neguroasă gândire în spatele unor persoane (și de către ele), care ne râd în față de pe afișe mimând civilizație, etică, morală, familism, religiozitate, onestitate etc.
Însă, pentru mințile lucide și bunul simț care știu că vă caracterizează, trebuie spus:
- Listele noastre de candidați nu sunt încă finalizate, iar cei care sunt prinși în acest joc murdar nu au fost nici măcar propuși pentru a fi trecuți pe listele partidului. Dar să presupunem că ar fi fost: a face din candidații potențiali o țintă reprezintă o premieră chiar și pentru astfel de murdării electorale; eu, în aproape 35 de ani de politică, nu am mai văzut așa ceva și nu pot pricepe cât de jos s-a ajuns a se coborî ștacheta, doar pentru că un individ anume vrea să rămână pe un scaun, într-o anumită funcție.
- Și noi am criticat și vom mai critica – dar ne vom asuma aceasta, pentru că este corect și normal să existe puncte de vedere diferite de cele ale conducerii primăriei, față de ceea ce se petrece în orașul acesta de 4 ani încoace. Dar ce ne facem cu atacul la persoană? În 2020, eu și familia mea am fost ținta acestor mișelii. Anul acesta, strategia mizer-concepută este orientată către oameni pe care viața, mie sau d-lui Iftime, ni i-a adus în cale în anumite conjuncturi, forțând nota și afirmând mari neadevăruri, dintre care cel mai mare este acela că acești oameni (până la urmă, nu sunt decât niște oameni, ca oricare dintre noi, cu mai bune sau mai rele) ar fi în poziții preferențiale la întocmirea listelor PNL pentru acest an.
În final, să ne întrebăm, în nota unei presupuse reacții cu răspunsuri simetrice, așa, doar de dragul strategiilor electorale:
- Ca și la noi, toate partidele cu filiale în Botoșani vor avea o propunere de liste pentru votarea Consiliului Local: este cineva în stare să afirme că în acele înșiruiri de nume, nu ar fi și unele pasibile a fi blamate public? Altfel zis, chiar poate cineva arunca piatra, știindu-se puritatea întruchipată? Să ne gândim, dragi contracandidați și stimați strategi, și la efecte sau eventuale contramăsuri când stârnim mizerii de tipul acesta, nu?
- Cum se vor simți primii propuși pe listele de partid (acel partid…), dacă vor sta cu frica devoalării micilor sau marilor, realelor sau mai mult inventatelor probleme de viață pe care le-au avut?
Pentru că nimeni nu e perfect, să nu uităm!”
Cu prețuirea bunului simț și a adevărului,
Cătălin Flutur
(Comunicat de presă)
Actualitate
Depozit de furaje, cuprins de flăcări după ce a fost lovit de trăsnet (foto)
Un incendiu violent s-a produs, sâmbătă seară, într-o gospodărie din localitatea Tudora. Un depozit de furaje a fost cuprins de flăcări după ce a fost lovit de trăsnet. Alarma a fost dată puțin înainte de ora 18.00.
La caz s-au deplasat, în cel mai scurt timp, pompierii din cadrul Detașamentul Botoșani, cu două autospeciale de stingere, dar și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Tudora. Aceștia au constatat faptul că ardeau peste 30 de tone de furaje și au intervenit rapid astfel încât flăcările să nu se extindă la casă și celelalte construcții din gospodărie.
- Pentru stingerea incendiului și înlăturarea efectelor s-a acționat mai bine de cinci ore.
Misiunea pompierilor a fost una de durată, deoarece trebuia verificat fiecare metru pătrat pentru a elimina riscul de reaprindere.
Pe timpul intervenției, autospecialele au fost realimentate de mai multe ori.
Pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate, dau asigurări reprezentanții ISU Botoșani.
Evenimentele înregistrate la nivel județean rămân în atenția Centrului Operațional, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro.
Actualitate
Somnul cel mai odihnitor, de cel puțin 6 ore pe noapte
Necesarul de somn de care organismul uman are nevoie este diferit de la o persoană la alta, dar este cert că avem nevoie să dormim între 7 și 9 ore pe noapte, spun specialiştii.
Nu este însă o regulă strictă, dar este bine să nu dormim mai puțin de 6 ore pe noapte, recomandă dr. Anita Naik, expert în pneumologie și patologia somnului de la o cunoscută clinică din orașul american Baltimore, citată de ziarullumina.ro
Știm că am dormit suficient și că am avut un somn de calitate dacă reușim să ne desfășurăm activitățile obișnuite fără a avea nevoie să dormim și în timpul zilei. Ceea ce se știe cu siguranță este că dormitul mai puțin de 6 ore sau, dimpotrivă, mai mult de 9 ore zilnic poate fi dăunător pentru sănătate.
Astfel, dacă dormim mai puțin de 6 ore pe noapte și, mai ales, dacă lucrul acesta devine un obicei, devenim din ce în ce mai irascibili, trecem chiar prin stări de depresie și începem să avem probleme de atenție și o capacitate de reacție mult diminuată, ajungând să simțim constant nevoia de a bea cafea sau alte băuturi cu efect energizant, pentru a face față oboselii pe care o resimte organismul, subliniază experta americană intervievată de o cunoscută revistă care abordează și teme de sănătate.
În cazul celor cu un program intens de sport sau activități fizice există riscul unui declin cognitiv mai rapid comparativ cu persoanele care dorm la fel de puțin, dar fac mai puțină mișcare, indica un studiu publicat anul trecut de revista The Lancet.
De asemenea, efectele somnului insuficient asupra sănătății se accentuează în timp. Acest deficit de somn poate încetini metabolismul, crește tensiunea arterială, poate să scadă imunitatea și să crească predispoziția la obezitate, mai arată ziarullumina.ro
Sursa foto: ziarullumina.ro
Actualitate
Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sf. Ier. Iosif cel Nou de la Partoş, Mitropolitul Banatului; Sf. Mare Mc. Nichita
Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partoş (†1656) s-a născut pe la anul 1568, în oraşul Raguza din Dalmaţia, într-o familie de creştini valahi. La botez primise numele de Iacob. Rămânând orfan de tată, mama sa i-a dat o creştere aleasă, iar la vârsta de 12 ani a fost trimis la Ohrida să înveţe carte. Pe când avea 15 ani, tânărul Iacob a fost chemat de Hristos la sfânta nevoinţă călugărească, în Mănăstirea Maicii Domnului din Ohrida. După cinci ani se duce la Muntele Athos şi intră în obştea Mănăstirii Pantocrator. Aici, după aspre nevoinţe, îmbracă schima monahicească, primind numele Iosif. S-a ostenit mult în post şi rugăciune şi pentru aceasta Dumnezeu i-a dat lui darul facerii de minuni, vindecând multe boli, îndeosebi pe cei ologi. Văzându-l umbrit de Duhul Sfânt, părinţii mănăstirii l-au făcut preot şi l-au rânduit duhovnic al călugărilor. Mai târziu a fost numit egumen al Mănăstirii „Sfântul Ştefan” din Adrianopol, pe care a condus-o cu înţelepciune timp de şase ani. Răposând Mitropolitul Timişoarei, românii din Banat, călăuziţi de Duhul Sfânt, au ales păstor al lor pe Cuviosul Iosif. În cei trei ani (1650-1653) cât a fost Mitropolit al Banatului, s-a dovedit un bun păstor şi apărător al Ortodoxiei. Era tare în credinţă, înţelept la cuvânt, blând la inimă şi neadormit în rugăciune. A fost ales păstor al Bisericii Banatului, chiar dacă avea 80 de ani. Era vestit în ţările balcanice şi cinstit ca sfânt încă din viaţă. În anii de păstorire a făcut şi minuni, a alinat suferinţa unor credincioşi şi la rugăciunea sa cu lacrimi, Dumnezeu a trimis ploaie să stingă focul ce cuprinsese partea de apus a Timişoarei. Datorită vieţii sale, Dumnezeu i-a dăruit sfinţenia. Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partoş a trăit între anii 1568 şi 1656, în ultimii trei retrăgându-se la Mănăstirea Partoş din judeţul Timiş.
Tot astăzi, Biserica Ortodoxă îl pomenește pe Sf. Ier. Visarion, Arhiepiscopul Larisei.
-
Actualitatecu 3 zile in urma
Vineri, 13 septembrie, „Ziua Porților Deschise” la sediile subunităților de pompieri din județ (video)
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Sunt prognozate averse torențiale la Botoșani, în următoarele ore
-
Actualitatecu 2 zile in urma
13 septembrie – Ziua Pompierilor din România, marcată la Botoșani (galerie foto)
-
Actualitatecu 2 zile in urma
SuperLiga revine cu partida Sepsi OSK – FC Botoșani, care se va disputa în această seară (video)
-
Se intampla langa noicu 3 zile in urma
Expoziția „Cărările Luminii”, la Muzeul de Istorie din Suceava
-
Actualitatecu 3 zile in urma
Accident rutier soldat cu victime și pagube materiale (galerie foto)
-
Actualitatecu o zi in urma
Risc de inundații pe râurile Jijia, Prut și afluenții acestora!
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Document fals privind ITP-ul unui autoturism, prezentat de șoferul acestuia la controlul de frontieră