Administrație
Bursa locurilor de muncă: viitorii absolvenți de liceu, interesați de oferta educațională a instituțiilor de apărare și ordine publică (foto)

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Botoşani a organizat, la sfârșitul săptămânii trecute, „Bursa Generală a Locurilor de Muncă”, una dintre cele mai importante acţiuni implementate la nivel judeţean pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă şi agenţii economici.
Aproximativ 594 participanți la Bursa Generală a locurilor de Muncă
Numărul total al persoanelor participante a fost de 594 persoane din care 505 persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, 70 viitori absolvenți din clasele terminale din cadrul Colegiului Tehnic “Gheorghe Asachi” din Municipiul Botoșani, 10 tineri instituționalizați în cadrul centrelor de plasament și 9 persoane private de libertate care urmează a se elibera în perioada imediat următoare din cadrul Penitenciarului Botoșani.
Numărul agenților economici participanți a fost de 32 care au pus la dispoziție 323 locuri de muncă în diverse domenii de activitate iar dialogul direct dintre cerere și ofertă pe piața muncii a avut ca rezultat selectarea în vederea ocupării unui număr total de 159 persoane care vor participa în perioada imediat următoare la probe de lucru la sediul angajatorilor.
Informații utile pentru tineri cu privire la posibilitatea de a dezvolta o carieră în domeniul apărării și ordinii publice
În cadrul evenimentului, reprezentanți din cadrul Centrului Militar Județean Botoșani, Inspectoratului Județean de Poliție Botoșani, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani, Inspectoratului Județean de Jandarmi Botoșani, Penitenciarului Botoșani și Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani au oferit persoanelor interesate informații utile cu privire la posibilitatea de a dezvolta o carieră în aceste domenii de activitate.
În special viitorii absolvenți de liceu participanți la această acțiune au manifestat interes deosebit față de oferta educațională a instituțiilor de apărare și ordine publică iar cei care doresc să urmeze o carieră în unul din aceste domenii de activitate au fost consiliați cu privire la modalitatea de acces de către reprezentanții acestor instituții.
Prefectul județului Botoșani, Dan Nechifor, prezent la eveniment, a declarat că „astfel de inițiative trebuie încurajate și susținute constant, deoarece o economie locală solidă începe cu oameni care muncesc, se formează, rămân în județ și contribuie la dezvoltarea lui.”
Administrație
Serviciul de Evidenţă a Persoanelor Botoșani a început eliberarea cărților electronice de identitate

Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor (SPCLEP) a început operaţionalizarea cărţilor electronice de identitate (CEI).
Acest serviciu vine în sprijinul cetăţenilor din municipiul Botoşani şi din localităţile arondate.
Programările pentru CEI se realizează exclusiv online prin accesarea portalului HUB Servicii MAI: https://hub.mai.gov.ro/cei/programari. Ulterior, în baza programării, cetățenii se vor prezenta la ghișeele SPCLEP cu următoarele documente, în original:
- certificat de naştere
- certificat de căsătorie, după caz
- hotărâre de divorţ, după caz
- documente care atestă domiciliul
- actul de identitate anterior
- alte documente justificative.
Cetățenii pot solicita o carte electronică de identitate chiar dacă documentul actual încă este valabil.
Cărţile Electronice de Identitate (CEI) sunt emise gratuit, în funcție de fondurile disponibile prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), pentru toți cetățenii români care au împlinit vârsta de 14 ani.
CEI oferă multiple beneficii: un grad ridicat de securitate pentru prevenirea falsificării și furtului de identitate, funcţionalităţi digitale avansate, posibilitatea autentificării în sistemele informatice ale instituţiilor statului şi utilizarea semnăturii electronice.
De asemenea, CEI sunt conforme cu normele europene, au dimensiuni standardizate ale cardurilor bancare și pot fi utilizate ca documente de călătorie.
Program ghişee Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor Botoșani pentru eliberarea CEI:
- luni – miercuri: 10.00 -16.00
- joi: 10.30 -18.00
- vineri: 10.00 -13.00.
Administrație
Autoritățile se află în alertă, după avertizările de vijelii, inundații și caniculă, care vizează județul Botoșani (foto)

În contextul avertizării tip cod portocaliu de vijelii și a atenționărilor tip cod galben de caniculă și inundații, toate instituțiile cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență din județul Botoșani sunt în stare de alertă, pregătite să intervină pentru protejarea vieților și bunurilor cetățenilor.
Pentru o monitorizare eficientă a evoluției fenomenelor prognozate și asigurarea unei reacții rapide în cazul apariției unor situații critice, prefectul județului Botoșani, Dan Nechifor, a convocat vineri, 6 iunie, o ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.
În cadrul întâlnirii au fost prezentate măsurile deja implementate de către structurile implicate în gestionarea acestor riscuri.
Totodată, s-au dispus și următoarele acțiuni suplimentare:
Pe perioada codului portocaliu de vijelii și codului galben de inundații:
- instituirea serviciului de permanență la nivelul tuturor primăriilor;
- monitorizarea cursurilor de apă și a zonelor cu risc de inundații din fiecare unitate administrativ-teritorială;
- identificarea și evacuarea preventivă a populației din zonele de risc, acolo unde situația o impune;
- pregătirea și verificarea spațiilor de cazare temporară pentru persoanele evacuate;
- asigurarea funcționalității echipamentelor de intervenție în caz de inundații, aflate în dotarea primăriilor;
- creșterea capacității operaționale a ISU Botoșani;
De asemenea, toate subunitățile de pompieri asigură funcționarea tehnicii de intervenție (motopompe, bărci, camioane etc.), pentru a garanta promptitudinea intervențiilor în caz de necesitate.
Pe perioada codului galben de caniculă:
- identificarea şi stabilirea locurilor de amplasare a punctelor de acordare a asistenţei medicale de urgenţă şi distribuirea apei potabile, dar și a unor spații închise cu aer condiționat. Punctele de acordare a asistenței medicale vor fi deservite cu personal medical şi vor avea dotările necesare pentru diminuarea/prevenirea fenomenelor de deshidratare şi hipertermie;
- identificarea și monitorizarea persoanelor vulnerabile;
- afişarea în locurile aglomerate (primării, şcoli, biserici, pieţe, dispensare, etc.) a unor materiale cu măsuri de prevenire a înecului, cu accent pe interzicerea scăldatului și înotului în locuri periculoase sau neamenajate corespunzător;
- identificarea zonelor periculoase pentru scăldat/înot și montarea de panouri avertizoare cu menţiunea „SCĂLDATUL INTERZIS, PERICOL DE ÎNEC”.
Pentru informații despre comportamentul adecvat în situații de urgență, puteți accesa platforma fiipregatit.ro sau descărca gratuit aplicația DSU, disponibilă în Google Play Store și App Store.
Administrație
Platforma PULS oferă agenților economici acces rapid la modulele de subvenționare a locurilor de muncă (video)

Reprezentanții AJOFM Botoșani aduc în atenția agenților economici faptul că pentru acordarea serviciilor privind depunerea solicitărilor în vederea încheierii convențiilor pentru subvenționarea locurilor de muncă în conformitate cu prevederile Legii nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă cu modificările și completările ulterioare, se utilizează Platforma PULS.
Dezvoltată pentru a simplifica, finanța și eficientiza inserția pe piața muncii a persoanelor în căutarea unui loc de muncă, Platforma PULS oferă acum angajatorilor acces la modulele de subvenționare a locurilor de muncă și mediere a locurilor vacante.
Platforma PULS oferă un ghid complet de utilizare, menit să asiste angajatorii în fiecare etapă a procesului de accesare a subvențiilor pentru angajare prin suport tehnic și asistență detaliată. Serviciile oferite pot optimiza resursele necesare pentru angajarea de personal, beneficiind de un proces digitalizat, care reduce timpul și costurile administrative.
Modulul de subvenționare permite angajatorilor să acceseze digital sprijinul financiar pentru recrutarea și integrarea angajaților în condiții avantajoase, contribuind la inserția persoanelor inactive pe piața muncii și la dezvoltarea economiei locale.
Reprezentanții AJOFM Botoșani recomandă agenților economici să utilizeze această platformă care integrează toate serviciile furnizate de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Botoșani.
Pentru asistență suplimentară, angajatorii sunt invitați să contacteze funcționarii agenției la numerele de telefon 0231.536791 / 0231.536792 / 0231531160.
Ghid de Înregistrare și Configurare Cont pe PULS (ANOFM)
Sursa foto: Reporterul.ro
-
Actualitatecu o zi in urma
Polițiștii de siguranță școlară dau startul campaniei „Dorințe îndeplinite la vârste potrivite” (foto)
-
Actualitatecu o zi in urma
Violența domestică, o gravă problemă socială! Implicarea Patriarhiei Române, prin cursuri de prevenire și sprijin moral
-
Actualitatecu o zi in urma
Tânăr reținut de polițiști pentru săvârșirea infracțiunilor de tentativă de viol și tâlhărie
-
Actualitatecu o zi in urma
Grevă japoneză în educație! Sindicaliștii amenință cu proteste de amploare față de măsurile de austeritate preconizate
-
Actualitatecu 3 zile in urma
Persoane transportate la spital, în urma unui accident rutier produs pe raza localității Lunca (foto)
-
Actualitatecu 3 zile in urma
APIA Botoșani anunță finalizarea Campaniei de depunere a Cererilor de plată pentru anul 2025
-
Actualitatecu 3 zile in urma
Absolvenții de liceu, promoția 2025, sunt așteptați la AJOFM Botoșani pentru sprijin și consiliere (foto)
-
Actualitatecu 3 zile in urma
Postul Sfinților Petru și Pavel. Când sunt zilele cu dezlegare la pește și ce trebuie să știe credincioșii