Divertisment
Recomandarea săptămânii la Cinema Unirea: Ladies Night – Căsătoriți din greșeală!
Continuând povestea primului film, „Fericirea începe azi”, Abby și Travis se trezesc după o noapte nebună în Vegas căsătoriți accidental.
Alături de cei mai buni prieteni ai lor și cu câștigurile de poker de șase cifre ale lui Abby, ei călătoresc în Mexic, unde se bucură de o lună de miere sălbatică și luxoasă.
Dar, pe măsură ce haosul îi urmărește la fiecare pas, ei trebuie să decidă dacă ar trebui să rămână împreună, sau dacă această căsătorie este doar un alt dezastru care așteaptă să se întâmple.
Divertisment
„Îmbătați de dragoste”, spectacolul prezentat în această săptămână de Teatrul „Mihai Eminescu” (foto)
Teatrul „Mihai Eminescu” Botoșani vă invită în acest sfârșit de săptămână, la spectacolul „Îmbătați de dragoste” după Pierre de Marivaux, regia Alexandru Vasilachi.
Vă invităm duminică, 19 noiembrie de la ora 1900, la Teatrul „Mihai Eminescu” din str. Teatrului nr. 5 la spectacolul „Îmbătați de dragoste” după Pierre de Marivaux, regia Alexandru Vasilachi.
Scenografia spectacolului este realizată de Mihai Pastramagiu, iar coregrafia de Victoria Bucun.
Distribuția:
- Cezar Amitroaei – D-nul Orgon, bătrân gentilom
- Petruț Butuman – Mario, fiul său
- Silvia Răileanu – Silvi, fiica sa
- Sorin Ciofu – Dorian, pretendentul Silviei
- Lidia Uja – Lizet, camerista Silviei
- Răzvan Amitroaei – Victoire, valetul lui Dorian
Să fie adevărat că haina-l face pe om? Se poate interzice dragostea pe motiv de apartenență la paliere sociale diferite? Este loc în suflet și pentru dragoste și pentru rațiune? E adevărat că dragostea-i oarbă și rațiunea rece precum gheața?
Veți găsi aceste întrebări nu doar în spectacol, dar și în inimile fiecărui îndrăgostit. Hai să ne îmbătăm de dragoste, de teatru!
Preț bilet: 40 de lei – balcon; 50 lei – sală; 60 lei – lojă
Biletele se găsesc la
- Agenția teatrală de la Casa TineretuIui, telefon 0231.510.970/ 0735.779.821, marți-vineri (10.00-18.00), sâmbătă și duminică (12.00-20.00)
- Online: https://eventbook.ro/program/teatrul-mihai-eminescu-botosani
Accesul în sala de spectacole se va face de la ora 18.30!
Divertisment
Teatrul „Vasilache” vă prezintă spectacolul interactiv, cu păpuşi şi actori, Nelu GâscăNeluʼ! (foto)
Colectivul Teatrului pentru Copii și Tineret „Vasilache” din Botoșani vă invită joi, 16 ianuarie 2025, de la ora 18.00, şi duminică, 19 ianuarie 2025, de la orele 11.00 şi 12.30, să vizionaţi spectacolul Nelu GâscăNeluʼ!
Regia spectacolului Nelu GâscăNeluʼ! este semnată de Florin Iftode, autor text Maria Gornic, muzica Kevin MacLeod, asistent regie Alin Gheorghiu, iar scenografia este realizată de Gelu Rîşca.
Din distribuţia spectacolului fac parte actorii: Renata Voloşcu, Pavel Petrași, Oana Asofiei, Ioana Buta, Adelina Cojocariu, Cosmin Tanasă și Andrei Bordianu
Spectacolul Nelu GâscăNeluʼ! prezintă păţaniile unui pui de gâscă lăudăros, adoptat de doi vecini nostimi. Din cauza lăudăroşeniei lui, Nelu GâscăNeluʼ era cât pe ce să fie făcut friptură de către doamna Vulpe. Însă, cum „prietenul la nevoie se cunoaşte”, Măriuca, o fetiţă cumsecade şi prietena gâscănelului, îl salvează pe acesta din ghearele doamnei Vulpe.
Colectivul Teatrului „Vasilache” vă invită să vizionaţi un spectacol interactiv, cu păpuşi şi actori, din care copiii vor învăţa că „lauda de sine, nu miroase-a bine!” subliniază Florin Iftode, regizorul spectacolului.
Spectacolul este recomandat copiilor cu vârsta cuprinsă între 3 şi 6 ani!
Preţ bilet: 20 lei
Biletele pentru spectacolele Teatrului „Vasilache” se pot achiziţiona:
- on line https://www.entertix.ro/…/teatrul-pentru-copii-si
- accesând www.teatrulvasilache.ro secțiunea Cumpără Bilet
- de la sediul instituţiei, de marţi şi până vineri, între orele 10.30 şi 12.30, dar şi înainte de începerea fiecărui spectacol, în limita locurilor disponibile.
Accesul în sala de spectacole se face cu o jumătate de oră înainte de începere spectacolului.
Vă aşteptăm cu drag!
Cultură
Botoșani, orașul legat pe vecie de Mihai Eminescu. „Luceafărul”…săpat în piatră! (video)
O plimbare inedită în căutarea pietrelor decorative pe care sunt săpate strofele poemului „Luceafărul”, pe străzile din Botoșani, orașul legat pe vecie de numele poetului național Mihai Eminescu.
Am mers pe urma lor pe străzi, căutându-le, chiar revenind în unele locuri, cu grija de a nu trece neobservată vreuna, mai ales în centrul vechi printre clădiri de acum un secol și jumătate, frumos restaurate, case negustorești și boierești, biserici vechi, unde încă se păstrează farmecul târgului de altă dată unde s-a născut Mihai Eminescu, la 15 ianuarie 1850.
Firul strofelor săpate în piatră continuă în Parcul „Mihai Eminescu”, noua denumire a Grădinii publice „Vârnav” sau „Belvedere”, până la Colegiul Național ce îi poartă numele, fondat în 1887, unde se află piatra nr. 99.
Le-am căutat și le-am găsit pe toate, recitând în gând îndrăgitul poem pe care îl învățasem pe de rost la școală, bucuroase că nu l-am uitat!
Sursa text/video: youtube/Averio Veronica Ionescu
-
Actualitatecu 2 zile in urma
O femeie și-a pierdut viața într-un incendiu provocat de un scurtcircuit la instalația electrică (foto)
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Un pahar cu lapte de 200 ml reduce cu aproximativ o cincime riscul de cancer digestiv
-
Socialcu o zi in urma
Confederaţia Sindicală Cartel Alfa atenționează că tensiunile sociale sunt foarte mari
-
Botoșanicu 2 zile in urma
Concertul de Anul Nou 2025, cel mai așteptat eveniment al începutului de an (galerie foto)
-
Anunturicu 2 zile in urma
Cu ce ne mai răsfață Society Restaurant Botoșani
-
Divertismentcu 2 zile in urma
„Îmbătați de dragoste”, spectacolul prezentat în această săptămână de Teatrul „Mihai Eminescu” (foto)
-
Actualitatecu 14 ore in urma
Ce se întâmplă cu puterea de cumpărare a românilor în următorii trei ani
-
Actualitatecu 4 ore in urma
Unsprezece persoane reținute într-o săptămână de Poliția Municipiului Botoșani