Divertisment
Puteți viziona ”Căsătoriți din Greșeală” la Cinema Unirea Botoșani, începând cu 8 martie 2024.
Botoșani
Teatrul „Vasilache” Botoșani deschide o nouă stagiune teatrală cu spectacolul „Micul prinţ”
Teatrul pentru Copii şi Tineret „Vasilache” are bucuria să deschidă o nouă stagiune teatrală cu spectacolul „Micul prinţ”!
Așadar, reprezentanții teatrului vă invită să vizionaţi spectacolul „Micul prinţ”, în zilele de:
- joi, 12 septembrie 2024, de la ora 18.00;
- sâmbătă, 14 septembrie 2024, de la ora 11.00;
- duminică, 15 septembrie 2024, de la orele 11.00 şi 12.30
Spectacolul „Micul Prinţ” este o adaptare de Sorina Băleanu după Antoine de Saint-Exupéry. Regia artistică este semnată de Sorina Băleanu; scenografie, videomapping şi ecleraj: Gelu Rîșca; coregrafia şi efecte sonore: Victoria Bucun.
Din distribuţie fac parte actorii: Adelina Cojocariu, Cosmin Tanasă, Oana Asofiei, Andrei Iurescu, Andrei Bordianu, Ioana Buta, Pavel Petraşi, Marius Rusu.
„Spectacolul „Micul Prinţ” este călătoria fiecăruia prin „univers”, în căutarea unor suflete, a unor prieteni care simt şi gândesc la fel ca noi. O călătorie în trecut pentru regăsirea copilului din noi şi pentru şansa de a ne aminti că „toţi adulţii au fost şi ei cândva copii”, dar au uitat asta, aşa că acum se comportă ciudat. Iar pentru copii este foarte obositor să le tot explice adulţilor cum funcţionează viaţa.
Sorina Băleanu, regizor artistic: „Micul Prinţ” este un spectacol de animaţie fără păpuşi, care se adresează copiilor peste 6 ani, dar şi tinerilor (nu-i exclude pe părinţii acestora).”
Preţ bilet 15 lei
Biletele pentru spectacolele Teatrului „Vasilache” se pot achiziţiona astfel:
- on line, la adresa: https://www.entertix.ro/g/334/teatrul-pentru-copii-si-tineret-vasilache.html
- accesând www.teatrulvasilache.ro, secțiunea Cumpără Bilet
- de la sediul instituţiei, de marţi şi până vineri, între orele 10.30 şi 12.30, dar şi înainte de începerea fiecărui spectacol, în limita locurilor disponibile.
Accesul în sala de spectacole se face cu o jumătate de oră înainte de începere spectacolului.
Divertisment
Primul spectacol imersiv „Van Gogh” la Iași, prezentat la Palas Campus (galerie foto, video)
Spectacolul imersiv „Van Gogh” este prezent, în premieră la Iași, până în data de10 septembrie 2024, perioadă în care vor fi prezentate mai multe spectacole imersive și instalații interactive, în cadrul proiectului MINA Pop Up.
Ediția itinerantă a muzeului imersiv „Van Gogh” al noilor arte, MINA, este prezentată de George.BCR, potrivit apix.ro
Peste 80 de opere create de Van Gogh, picturi, desene și schițe au fost selectate pentru realizarea spectacolului.
Printre operele ce pot fi admirate, la Palas Campus, se numără renumitele „Noapte înstelată”, „Autoportret”, „Lan de grâu cu corbi”, „Iriși” și „Mâncătorii de cartofi”, precum și lucrări din perioada de creație timpurie.
- Spațiul MINA Pop Up este un cort de 450 mp, cu proiecții 360, organizat împreună cu Palas Campus Iași, pe strada Iancu Bacalu, la 10 minute distanță de Palatul Culturii.
Spectacolul „Van Gogh” este inspirat din scrisorile lui Van Gogh către fratele său și oferă publicului o incursiune captivantă în operele celebrului artist olandez.
Citatele selecționate din corespondența lui Van Gogh aduc o notă personală și profundă în narațiune, făcând experiența mai intimă și emoționantă.
Această expoziție imersivă, creată de studioul multi premiat Les Ateliers Nomad, cu muzica originală semnată de Alexei Țurcan, nu este doar o prezentare digitală a lucrărilor de artă ale maestrului, ci o călătorie interactivă și emoționantă în universul său creativ.
- Utilizând tehnologia de ultimă generație și proiecțiile impresionante, producția îmbină arta cu inovația pentru a aduce la viață celebrele opere ale lui Vincent Van Gogh.
În cadrul muzeului MINA din București, spectacolul a fost deja văzut și apreciat de un public numeros, format din 4.000 de copii și adulți. „Suntem extrem de mândri că, în doar 3 luni, spectacolul Van Gogh a fost atât de bine primit de către publicul nostru. În special, ne bucură numărul mare de copii cărora reușim să le stârnim interesul pentru un produs cultural și educativ. Acesta este și unul dintre motivele principale pentru care am decis să extindem granițele muzeului și să lansăm o ediție itinerantă în țară, pentru a aduce această formă inovatoare de educație cât mai aproape de cât mai mulți oameni”, au declarat fondatorii MINA.
Spectacolul Van Gogh are o durată de 20 de minute și este inclus într-un program ce cuprinde încă alte două spectacole.
Despre MINA
MINA este primul spațiu imersiv din România și cel mai mare centru de new media art din Europa de Sud Est, potrivit apix.ro
Muzeul combină arta și tehnologia într-un spațiu senzorial pentru toate vârstele și are ca scop creșterea consumului cultural și a calității producției culturale în România.
Prin acest spațiu multifuncțional, dotat cu tehnologie de ultimă generație, sunt extinse granițele colaborărilor multidisciplinare și internaționale care sprijină inovația și digitalizarea. MINA este un proiect conceput de One Night Gallery și Le Petit.
În 2024, MINA a lansat MINA Pop Up, ediția itinerantă ce aduce arta digitală și noile tehnologii în trei mari orașe din România, în centrele de shopping, office și entertainment dezvoltate de compania IULIUS:
- Cluj-Napoca (Iulius Mall, 19 aprilie – 2 iunie);
- Iași (Palas Campus, 10 iunie – 10 septembrie);
- Timișoara (Iulius Town, 18 septembrie – 31 decembrie).
Botoșani
„Povestea puiului de balaur”, spectacol prezentat de Teatrul „Mihai Eminescu” în cadrul FIC
În cea de-a treia ediție a Festivalului Instituțiilor de Cultură (FIC), Teatrul „Mihai Eminescu” invită botoșănenii, joi, 22 august, de la ora 11, în Centrul Istoric al municipiului Botoșani la spectacolul pentru copii și nu numai: „Povestea puiului de balaur”.
„A fost odată ca niciodată. Undeva departe, dar nu foarte. Pe aici, pe la noi, dar dincolo de vecini. Trăia un balaur, dar nu oricare. Și avea un fiu, Balaurul cel Mic.”
O poveste născută în Teatrul „Mihai Eminescu”, povestită rând pe rând de actori, regizori, scenografi, și de toți ceilalți muncitori din teatru. Și iată ce a ieșit – „Povestea puiului de balaur”, „Balauraș”, cum îi spunem noi.
Toți copiii, de la mic la mare, cu părinți și cu bunici (avem și pentru ei pilde de învățătură), sunt așteptați în Piața „1 decembrie 1918”, în cadrul Festivalului Instituțiilor de Cultură din Municipiul Botoșani, joi, 22 august, de la ora 11, pentru un spectacol inedit, interactiv, „Povestea puiului de balaur” de Lucian Băleanu, povestită de actrița Lenuș Moraru.
Festivalul Instituțiilor de Cultură a ajuns în acest an la a III – a ediție și se desfășoară în perioada 21-23 august în Centrul Istoric al municipiului Botoșani.
Festivalul este organizat de cele trei instituții de cultură din subordinea Primăriei Botoșani: Teatrul pentru Copii și Tineret „Vasilache”, Teatrul „Mihai Eminescu” și Filarmonica „George Enescu” Botoșani.
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Sunt prognozate averse torențiale la Botoșani, în următoarele ore
-
Actualitatecu 3 zile in urma
Accident rutier soldat cu victime și pagube materiale (galerie foto)
-
Actualitatecu 2 zile in urma
SuperLiga revine cu partida Sepsi OSK – FC Botoșani, care se va disputa în această seară (video)
-
Actualitatecu 2 zile in urma
13 septembrie – Ziua Pompierilor din România, marcată la Botoșani (galerie foto)
-
Se intampla langa noicu 3 zile in urma
Expoziția „Cărările Luminii”, la Muzeul de Istorie din Suceava
-
Actualitatecu o zi in urma
Risc de inundații pe râurile Jijia, Prut și afluenții acestora!
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Document fals privind ITP-ul unui autoturism, prezentat de șoferul acestuia la controlul de frontieră
-
Actualitatecu o zi in urma
Teatrul „Mihai Eminescu” Botoșani deschide Stagiunea 2024 – 2025 cu o premieră! (foto)