Politică
Nicolae Ciucă a demisionat din funcția de senator. Ce motive au stat la baza acestei hotărâri

Fostul lider al Partidului Național Liberal (PNL), Nicolae Ciucă, și-a anunțat miercuri, 5 februarie, decizia de a demisiona din Senatul României. El nu a detaliat motivele care l-au determinat să ia această hotărâre.
„Mi-ar plăcea ca acest gest să fie interpretat ca unul firesc”
„A sosit vremea să comunic public hotărârea de a-mi prezenta demisia din funcția de Senator în Parlamentul României. Din respect pentru colegii mei liberali este o decizie pe care am comunicat-o anterior conducerii PNL. Mi-ar plăcea ca acest gest să fie interpretat ca unul firesc, având în vedere că am ajuns în această funcție grație susținerii Partidului Național Liberal”, a scris Ciucă, într-un scurt mesaj publicat pe una din paginile de socializare.
„Rămân un liberal convins, plasat ferm în zona de centru dreapta. Voi susține întotdeauna inițiativa privată, democrația și familia, cu onestitate și decență, chiar dacă nu în lumina reflectoarelor, ci ca simplu membru PNL”, a adăugat el.
„Vreau să le mulțumesc tuturor celor care m-au susținut în acești ani, tuturor celor cu care am lucrat și tuturor celor care au avut încredere în mine! Vă rămân profund îndatorat!”, sunt cuvintele cu care Nicolae Ciucă și-a încheiat mesajul.
„E dezamăgit de modul în care a fost tratat”
„S-a simțit trădat. Așa se simte. Și de Bolojan, și de Boc și de Falcă. A primit confirmarea recent și a luat această decizie, să nu mai vrea să facă parte din aceeași organizație cu ei. Este dezamăgit de modul în care a fost tratat. Are oferte din străinătate, pe zona de strategie militară, securitate regională. A fost recent în America și e foarte apreciat. Va ocupa o funcție importantă în curând. E foarte supărat. Nu și pe Iohannis, Iohannis e supărat pe Crin Antonescu”, a declarat un apropiat al fostului premier, arată hotnews.ro
Nicolae Ciucă a fost premier al României (în perioada 2021-2023) și ministru al Apărării (în perioada 2019-2020). De asemenea, el este general în retragere și a fost Șef al Statului Major al Apărării, între anii 2015-2019.
Senator în Parlamentul României, la al doilea mandat
Anul trecut, din calitatea de președinte al PNL, Nicolae Ciucă a obținut la alegerile prezidențiale din 24 noiembrie cel mai slab rezultat din istoria liberalilor. Șeful PNL a terminat pe locul 5 acel prim scrutin al prezidențialelor, anulat între timp de către Curtea Constituțională a României, și a luat mai puține voturi decât fostul lider liberal Radu Câmpeanu în „Duminica orbului” din 20 mai 1990, potrivit hotnews.ro
El a obținut 8,78%, adică 811.952 din voturile exprimate, după numărarea tuturor proceselor verbale. Ca urmare a acestui rezultat dezastruos, la scurt timp, Nicolae Ciucă a demisionat de la conducerea PNL, la doi ani de când fusese ales președinte al formațiunii.
Sursa foto: Ziare.com
Botoșani
Crin Antonescu, candidatul Alianței Electorale „România Înainte” la alegerile prezidențiale a ajuns la Botoșani (foto)

Candidatul Alianței Electorale „România Înainte” (PSD – PNL – UDMR) la funcția de președinte al României, Crin Antonescu, s-a aflat vineri, 21 martie, la Botoșani, într-un turneu pre-electoral organizat în regiunea Moldovei.
Cu acest prilej, Crin Antonescu a avut o serie de întâlniri cu oamenii de afaceri, dar și cu parlamentari, primari, consilieri locali și județeni, precum și cu simpatizanții celor două partide reprezentative din județul Botoșani.
La sosirea în municipiul Botoșani, el a fost întâmpinat de liderii celor două partide importante, respectiv de Valeriu Iftime, din partea PNL, și de către Doina Federovici și Marius Budăi, din partea PSD.
La întâlnirea cu mediul de afaceri botoșănean, principalele probleme semnalate au venit din sectorul agricol, dar și medical.
Crin Antonescu a subliniat faptul că nu candidează pentru partidele alianței, care îl susțin, iar dacă nu va câștiga alegerile, nu va reveni în politică, de care a stat departe timp de 10 ani.
Totodată, Crin Antonescu a declarat că nu poate anticipa un rezultat pe care îl va obține la alegerile din luna mai, dar că lupta electorală se va duce, în mod clar, între trei candidați principali: el, Nicușor Dan și George Simion.
Politică
Anamaria Gavrilă s-a retras din competiția pentru alegerile prezidențiale din luna mai (video)

Președinta Partidului Oamenilor Tineri (POT), Anamaria Gavrilă, s-a retras din competiția pentru alegerile prezidențiale din luna mai și a anunțat că îl va susține pe liderul AUR, George Simion.
Decizia a fost luată pentru a da mișcării suveraniste cele mai multe șanse, au precizat cei doi lideri într-o declarație de presă susținută în comun.
Anamaria Gavrilă: „S-a luat hotărârea ca împreună să susținem pe cel care are cele mai multe șanse, pentru că domnul George Simion are un partid mare în spatele său. Eu mă voi retrage, pentru ca să nu apar pe buletinul de vot și ca să nu se împartă voturile.”
La rândul său, George Simion a declarat: „Ducem mișcarea suveranistă mai departe, continuăm ce am început. Vom fi în fiecare zi împreună și vom fi împreună cu voi, uniți în conștiință, uniți în cuget și simțiri. Mergem până la capăt. Nu este vorba de o persoană, ci de un principiu.”
Ceilalți 10 candidați, validați de Biroul Electoral Central pentru a candida la alegerile prezidențiale din 4 mai, sunt: Nicușor Dan, Crin Antonescu, Victor Ponta, Elena Lasconi, Lavinia Șandru, Cristian Terheș, Silviu Predoiu, Daniel Funeriu, Sebastian Constantin Popescu și John Ion Banu Muscel.
În cazul ultimilor doi, BEC a sesizat organele de urmărire penală pentru posibile nereguli legate de listele de susținători, potrivit romania-actualitati.ro
Joi, 20 martie, lista candidaților rămâne definitivă, iar sâmbătă, 22 martie, urmează să se stabilească ordinea în care aceștia vor fi prezenți pe buletinul de vot.
Sursa foto: Digi24
Politică
Încă patru candidaţi la alegerile prezidenţiale, admiși de Biroul Electoral Central

Biroul Electoral Central (BEC) a admis alte patru dosare de candidaţi la alegerile prezidenţiale: cele ale lui Silviu Predoiu – din partea partidului Liga Acţiunii Naţionale, Anamaria Gavrilă – lidera Partidului Oamenilor Tineri (POT), Sebastian Constantin Popescu – din partea Partidului Noua Românie, şi a lui Daniel Funeriu, ca independent.
Totodată, a fost respinsă înregistrarea altor șapte candidaturi: Oana Creţu, desemnată de Partidul Social Democrat Unit, şi independenţii Remus Pricopie, Gelu Drăgan, Constantin-Titian Filip, Gicu-Romeo Tiţă, Petru Mândru şi Maria Marcu, arată romania-actualitati.ro
Anterior fuseseră admise candidaturile lui Nicuşor Dan, Crin Antonescu, Victor Ponta, George Simion, Elena Lasconi, Lavinia Şandru, Cristian Terheş şi Ion Banu Muscel.
Joi, pe 20 martie, candidaturile şi semnele electorale validate rămân definitive, iar două zile mai târziu se va stabili ordinea de înscriere pe buletinul de vot.
Sursa foto: Ora de Sibiu
-
Botoșanicu 2 zile in urma
Crin Antonescu, candidatul Alianței Electorale „România Înainte” la alegerile prezidențiale a ajuns la Botoșani (foto)
-
Economiecu 2 zile in urma
Administraţia Fondului pentru Mediu a stabilit lista cu dealerii validați în programul Rabla pentru tractoare
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Șofer surprins de radarul poliției circulând cu viteza de 146 Km/h în localitate. Ce sancțiune a primit (foto)
-
Actualitatecu o zi in urma
A fost aprobat bugetul Consiliului Județean Botoșani pe anul 2025. Ce a declarat Valeriu Iftime
-
Actualitatecu o zi in urma
BEC a stabilit ordinea de înscriere pe buletinele de vot la alegerile prezidenţiale din luna mai
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Județul Botoșani, din nou sub avertizare de tip cod galben de intensificări ale vântului
-
Actualitatecu o zi in urma
FC Botoșani are un jucător de națională
-
Actualitatecu 2 ore in urma
Peste 100 de polițiști, implicați într-o razie de amploare în municipiul Botoșani, în acest weekend (foto, video)