Botoșani
Cinema Unirea invită botoșănenii la filmul ”În numele pământului”
Duminică, 10 martie, botoșănenii pot viziona la Cinema Unirea Botoșani, de la ora 16.30, filmul artistic ”În numele pământului”, un film de animație realizat din cadre pictate în ulei.
Filmul ”În numele pământului” este o adaptare a romanului „Țăranii” de W.S. Reymont, câștigător al Premiului Nobel pentru Literatură și propunerea Poloniei la Premiile Oscar din acest an.
Filmul este realizat din aproximativ 40.000 de cadre pictate integral în ulei, în colaborare cu peste 100 de artiști vizuali. A fost folosită aceeași tehnică de animație pictată, devenită celebră datorită filmului „Loving Vincent”, despre viața celebrului Vincent van Gogh, scrie adevarul.ro
Regizorii filmului, D.K. Welchman și Hugh Welchman, nominalizați la Premiile Oscar în 2018 pentru filmul ”Loving Vincent”, și-au propus să aducă în fața publicului, într-un mod impresionant din punct de vedere vizual, emoțiile și drama pe care Reymont le ilustrează în romanul său, potrivit adevarul.ro
Sfârșitul secolului XIX, un sat dezbinat de bârfe, certuri și lupta pentru pământ. Frumoasa Jagna, o tânără de 19 ani, un spirit liber ce iese din tiparele comunității, devine centrul atenției în momentul în care familia o obligă să se căsătorească cu Boryna, un moșier văduv, influent și bogat. Dar Jagna este îndrăgostită de Antek, fiul lui Boryna, și, pentru a trăi această iubire, tânăra va încălca toate regulile și standardele sociale ale vremii.
„Adevărul este că lumea nu s-a schimbat de fapt atât de mult. Există încă femei ca Jagna peste tot în lume. Internetul și rețelele sociale au oferit o multitudine de moduri noi prin care o tânără poate fi urmărită, hărțuită și atacată. Am simțit că este o poveste relevantă și am vrut ca publicul să simtă asta. Nu ne-am propus niciodată să facem un documentar despre peisajul polonez din anii 1890, ne-am propus să aducem în fața publicului emoțiile și drama din roman”, a declarat regizorul D.K. Welchman.
”În numele pământului” este esența a jumătate de secol de pictură europeană de la începutul secolelor XIX și XX. Principalii artiști care au inspirat pelicula au fost Józef Chełmoński, Ferdynand Ruszczyc, Jan Stanisławski, Julian Fałat, Leon Wyczółkowski, Piotr Michałowski, Jules Breton și Jean-Francois Millet.
„După Loving Vincent, mulți distribuitori și agenți de vânzări ne-au mulțumit, spunând că lumea este mai receptivă la animația pentru adulți. Am vrut să găsim altceva pentru a arăta ce poate face tehnica noastră de animație pictată în film. A da viață unui roman de 1.000 de pagini mi s-a părut o nouă provocare și o oportunitate de a arăta că poate funcționa și din punct de vedere emoțional. În numele pământului este la o scară cu totul diferită de Loving Vincent. Avem dansuri și bătălii. Construcția fiecărui cadru s-a dublat, din cauza stilului mai realist și a mișcărilor dinamice ale camerei pe care le folosim în acest film”, a declarat cel de-al doilea regizor, Hugh Welchman.
Filmul poate fi vizionat și joi, 14 martie 2024, de la ora 19.00.
Sursa foto: Adevarul
Actualitate
O șoferiță, oprită pentru viteză excesivă, s-a ales cu dosar penal pentru infracțiuni la regimul rutier
Polițiștii din cadrul Biroului Rutier au oprit pentru control, pe drumul județean D.J. 296, în comuna Roma, un autoturism condus de o tânără, de 29 de ani, din aceeași localitate, care circula cu viteză peste limita legală.
În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că aceasta deținea un permis emis de autoritățile S.U.A, fără a avea drept să conducă pe teritoriul României, iar autoturismul pe care îl conducea era radiat din circulație, încă din luna iunie 2024.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere fără drept și punerea in circulație a unui autovehicul neînmatriculat.
Actualitate
Tânăr suspectat de consum de droguri, depistat în trafic de polițiști la volanul unui autoturism
La data de 4 noiembrie 2024, polițiștii din cadrul Biroului Rutier au oprit pentru control, pe Bulevardul Mihai Eminescu, din municipiul Botoșani, un autoturism condus de un bărbat de 38 de ani, din aceeași localitate.
Întrucât acesta avea un comportament suspect, acesta a fost testat cu aparatul din dotare pentru depistarea prezenței în organism a substanțelor psihoactive, rezultatul fiind pozitiv.
Ulterior, acestuia i-a fost reținut permisul de conducere, conform prevederilor legale, fiind informat cu privire la faptul că documentul îi va fi restituit în termen de cel mult 72 de ore, dacă, în urma probelor biologice prelevate, rezultatul analizelor toxicologice va stabili absența din organism a substanțelor psihoactive,
În cazul în care rezultatul analizelor toxicologice va fi pozitiv, se vor demara cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive.
Botoșani
Elevii s-au întors la școală pentru a începe cursurile celui de-al doilea modul din acest an școlar (foto)
Odată cu revenirea la cursuri, elevii Colegiului Național „Mihai Eminescu” din Botoșani își vor putea desfășura cursurile în unitatea de învățământ de proveniență, respectiv în corpul B al colegiului, după finalizarea lucrărilor de reabilitare.
Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Botoșani susțin că, având în vedere numărul ridicat de unități de învățământ care se află, în același timp, în proces de reabilitare, au fost identificate soluții de relocare a elevilor în alte spații adecvate, în care actul educațional să se desfășoare în condiții optime.
„În municipiul Botoșani, avem un număr ridicat de unități de învățământ care se află, în același timp, în proces de reabilitare, motiv pentru care, în permanență, am căutat și am găsit soluții de relocare a elevilor în alte spații adecvate, în care actul educațional să se desfășoare în condiții optime.
Înainte de începerea cursurilor celui de-al II-lea modul, am vizitat, din nou, școlile din Botoșani aflate în reabilitare, pentru a verifica stadiul lucrărilor și pentru a mă asigura că acestea avansează.
Începând de astăzi, 4 noiembrie 2024, elevii Colegiului Național „Mihai Eminescu” Botoșani își vor putea desfășura cursurile în unitatea de învățământ de proveniență.
Îmi doresc ca în timp cât mai util, cu respectarea termenelor propuse, fiecare copil să învețe în spații moderne și sigure!
Mult succes tuturor!”, a transmis Bogdan Suruciuc, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Botoșani.
Sursa foto: https://www.facebook.com/profile
-
Actualitatecu o zi in urma
S-a constituit Consiliul Local Botoșani și au fost stabiliți cei doi viceprimari (galerie foto)
-
Politicăcu 3 zile in urma
Nicolae Ciucă, președintele PNL: Nu cred promisiunile PSD, că nu vor mări taxele!
-
Actualitatecu 16 ore in urma
Aproape 4 milioane de persoane din România, afectate de sărăcie
-
Momentul de culturăcu o zi in urma
Accidentul aviatic în care a fost implicată delegația României la Moscova, produs într-o zi de 4 noiembrie
-
Actualitatecu o zi in urma
Două autoturisme, implicate într-un accident rutier pe o șosea intens circulată (foto)
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Un tânăr s-a ales fără permis și cu o amendă usturătoare, pentru viteză excesivă pe o stradă în reabilitare
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Intensificări ale vântului pe tot parcursul zilei, la nivelul județului Botoșani
-
Actualitatecu 15 ore in urma
O șoferiță, oprită pentru viteză excesivă, s-a ales cu dosar penal pentru infracțiuni la regimul rutier